Home Maitreya Instituut
 

Nieuw: Waterbowls met Saka Dawa

Het Maitreya Instituut zal deelnemen aan de “International Water Bowl Experience”, georganiseerd door het FPMT centrum Vajrapani in California, USA!
‘An opportunity for the international community to share in the experience of making waterbowl offerings over the month of Sakadawa (May 29- June 27, 2014) from the comfort of their own homes’.
Concreet betekent dit, dat wij ons als Maitreya instituut gecommitteerd hebben om dagelijks 100 waterschaaltjes te vullen (en te legen). Totaal duurt deze beoefening ongeveer 1 uur.
In Loenen zal hiervoor in de gompa en een deel van de tijd in de grote zaal een speciale tafel worden ingericht. Iedereen die tijd en zin heeft kan meedoen aan deze bijzondere krachtige beoefening.
Er zal een agenda beschikbaar zijn waarop je van te voren je naam kunt invullen, maar ook ad-hoc ben je van harte welkom! Graag in de agenda ook het aanvangs tijdstip invullen, omdat op één dag meerdere rondes (legen en vullen) gedaan kunnen worden.
Alleen een “volle ronde” van 100 bakjes is mogelijk per keer, maar natuurlijk kun je zelf hulp van anderen inschakelen. Na afspraak zijn eerw. Khedrup en eerw. Chodron beschikbaar voor vragen en eventuele instructies.
Uiteraard dienen we rekening te houden met lessen en poedja’s die in de ruimte plaatsvinden.
Maar ook vanuit je eigen huis kun je meedoen. Het maakt niet uit hoeveel bakjes, en in welke frequentie; ieder bakje (ook uit je dagelijkse beoefening als je die doet) mag worden meegeteld in het groepstotaal van het Maitreya Instituut.
Let op, hiervoor dient wel de extra motivatie te worden opgewekt dat je met je beoefening deelneemt aan deze retraite.
Indien mogelijk graag van te voren aanmelden zodat aanvullende informatie kan worden opgestuurd. De tussenstand van de aantallen waterbowls zullen wekelijks worden doorgegeven aan Vajrapani Instituut.
We hopen dat er veel enthousiasme is om deel te nemen, in welke vorm dan ook. Om zo wereldwijd als FMPT familie elkaar in de dharma en het verzamelen van verdiensten te ondersteunen, zeker in deze extra krachtige tijd van Saka Dawa waarin alle positieve energie vele malen vermenigvuldigd wordt.


29 Mei - 27 juni
Alle communicatie (vragen, aanmeldingen, afspraken etc.) graag in het Engels voor eerw. Khedrup naar: waterbowls@gmail.com.


Meer informatie over deze retraite is te vinden op :
(www.vajrapani.org/rssfeed/item/28-vajrapani-international-waterbowl-experience)

 

 

        

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina  

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme

Laatste pagina update: 23-may-14
© Maitreya Instituut 2000-2014