Home Maitreya Instituut
 

Introductie in het boeddhisme
in Amsterdam

  Shakyamoeni Boeddha

met Marco Crooijmans en Nanna de Waele

Benieuwd naar het boeddhisme?
Deze middag is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de basisfilosofie en principes van het boeddhisme. We bespreken onderwerpen zoals: het leven van de Boeddha, meditatie en compassie. Er zal tijd zijn voor vragen, discussie en eenvoudige meditatie.
Iedereen is welkom!

Deze middag is een introductie van FPMT’s ‘Buddhism in a Nutshell’ en is bovendien een hele mooie voorbereiding op het programma ‘Discovering Buddhism’. Dit programma vindt wekelijks plaats op maandagavond (20.00 – 21.30 uur) met voorafgaand een begeleide meditatie om 19.00 uur.


Zondag 28 juni - Online
Tijd: 12.30-15.30 uur
Donatie als bijdrage in de kosten € 15
Graag vooraf aanmelden: amsterdam@maitreya.nlWanneer we het boeddhisme bestuderen, bestuderen we onszelf, de natuur van onze eigen geest. In plaats van ons te richten op een superieur wezen, wordt binnen het boeddhisme de nadruk gelegd op praktische zaken zoals hoe we met het leven omgaan, hoe we onze geest integreren, en hoe we ons alledaagse leven vredig en gezond houden. Met andere woorden: binnen het boeddhisme wordt altijd de kennis en wijsheid uit ervaring benadrukt in plaats van een dogmatisch gezichtspunt te hanteren.

Lama Thubten Yeshe

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 6-aug-19
© Maitreya Instituut 2000-2019