Home Maitreya Instituut
 

Activiteiten met ven. Losang Gendun
in Amsterdam

  eerwaarde Losang Gendun
  
Ven. Losang Gendun

Mahayana Vipassana - voorlopig Online

Heb je de grenzen van mindfulness verkend en ben je benieuwd naar meer? Neem dan deel aan de cursus Mahayana Vipassana.
Meditatie en boeddhistische psychologie laten zien hoe onze waarneming en gevoelens worden bepaald door de verhaalstructuren van onze geest. We onderzoeken samen hoe de Jataka’s, de wedergeboorteverhalen van de Boeddha, er in de traditionele cultuur en praktijk op gericht zijn ons een fundamenteel gezondere manier van kijken aan te reiken. Voor de verwestering van het boeddhisme was dit een van de meest populaire onderwerpen van meditatie. Deze meditatie kan een fundamentele verschuiving teweegbrengen in het transcendente zien en weten. Bovendien blijken de verhalen vaak verfrissend actueel, inspirerend en ontspannend.

Donderdagavond t/m 2 juli
Tijd begeleide meditatie: 19.00-19.45 uur
Tijd les: 20.00-21.30 uur

Aanbevolen donatie om de kosten te helpen dekken: € 3,50 voor de meditatie en € 15 per les. Wil je aan beide meedoen, dan is de aanbevolen donatie € 15, studenten en Stadspas € 10.
Nota bene: voor online-lessen geldt in principe de helft van de bovengenoemde donaties (resp. € 1,75,
€ 7,50,
€ 7,50; en € 5).
Om het Maitreya Instituut door deze moeilijke tijden te helpen zouden wij het op prijs stellen als je de normale kostendekkende donatie aanhoudt. De vaste kosten voor het gebouw en levensonderhoud van onze leraren blijven immers wel op hetzelfde niveau.

 

Filosofie van meditatie - voorlopig Online

De Boeddha bereikte vrijheid door de realisatie dat alle dingen ‘leeg’ zijn van inherent bestaan en ‘vol’ zijn van leven.
Voor de filosofisch georiënteerde yogi bieden we iedere maand een zaterdag van verdieping aan: we trainen dan in het mediteren op de leegte, zoals dat wordt beschreven binnen het Tibetaans boeddhisme.
Daarnaast bespreken we de Verzen tot de Middenweg van Nagarjuna, de grondlegger van het Mahayana-boeddhisme. Deze verzen zijn kleurrijk in argumenten, diep in inzicht en vol van hart voor het welzijn van alle levende wezens.
Zo kunnen we ons naar de stille dieptes van wijsheid laten voeren.

Zaterdag 20 juni
Tijd: van 9:30 tot 12:30 uur
Aanbevolen donatie om de kosten te helpen dekken: € 35, studenten en Stadspas € 20. 
Nota bene: voor online-lessen geldt in principe de helft van de bovengenoemde donaties (resp. € 17,50 en
€ 10. 
Om het Maitreya Instituut door deze moeilijke tijden te helpen zouden wij het op prijs stellen als je de normale kostendekkende donatie aanhoudt. De vaste kosten voor het gebouw en levensonderhoud van onze leraren blijven immers wel op hetzelfde niveau.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 19-mar-20
© Maitreya Instituut 2000-2019