Home Maitreya Instituut
 

Activiteiten met ven. Losang Gendun
in Amsterdam

  eerwaarde Losang Gendun
  
Ven. Losang Gendun

Psychologie van meditatie - voorlopig Online

Heb je de grenzen van mindfulness verkend en ben je benieuwd naar meer? Dan kun je overwegen deel te nemen aan de cursus Mahayana Vipassana, die in september 2019 is begonnen. 

In deze cursus doen we onderzoek naar de dynamiek tussen lichaam, gevoelens, geest en perceptie. We doen dat in theorie en in meditatie.
Deze methode leidt niet alleen tot innerlijke rust en zelfacceptatie; deze zal vooral inzicht bieden in de verwevenheid van ons leven en de diepe, stille wijsheid die zich in ieder van ons schuilhoudt achter de waan van alledag.

Onze gidstekst is Shantideva’s Compendium of Training. Hierin vinden we een poëtische beschrijving hoe we deze beoefening kunnen inzetten ten dienste van het welzijn van alle levende wezens. In deze tijd van polarisatie en ecologische crisis vormt compassie een belangrijke bijdrage aan dit welzijn.
Naast het werken met Shantideva’s teksten zullen we ons hart ophalen aan citaten uit Mahayana-soetra’s.

Donderdagavond t/m 30 april 
Tijd begeleide meditatie: 19.00-19.45 uur
Tijd les: 20.00-21.30 uur

Aanbevolen donatie om de kosten te helpen dekken: € 3,50 voor de meditatie en € 15 per les. Wil je aan beide meedoen, dan is de aanbevolen donatie € 15, studenten en Stadspas € 10. Online 50%
Om het Maitreya Instituut door deze moeilijke tijden te helpen zouden wij het op prijs stellen als je de normale kostendekkende donatie aanhoudt. De vaste kosten voor het gebouw en levensonderhoud van onze leraren blijven immers wel op hetzelfde niveau.

 

Filosofie van meditatie - voorlopig Online

De Boeddha bereikte vrijheid door de realisatie dat alle dingen ‘leeg’ zijn van inherent bestaan en ‘vol’ zijn van leven.
Voor de filosofisch georiënteerde yogi bieden we iedere maand een zaterdag van verdieping aan: we trainen dan in het mediteren op de leegte, zoals dat wordt beschreven binnen het Tibetaans boeddhisme.
Daarnaast bespreken we de Verzen tot de Middenweg van Nagarjuna, de grondlegger van het Mahayana-boeddhisme. Deze verzen zijn kleurrijk in argumenten, diep in inzicht en vol van hart voor het welzijn van alle levende wezens.
Zo kunnen we ons naar de stille dieptes van wijsheid laten voeren.

Zaterdagen 28 maart en 18 april 
Tijd: van 9:30 tot 12:30 uur
Aanbevolen donatie om de kosten te helpen dekken: € 35, studenten en Stadspas € 20. Online
€ 17,50, studenten en Stadspas € 10. 
Om het Maitreya Instituut door deze moeilijke tijden te helpen zouden wij het op prijs stellen als je de normale kostendekkende donatie aanhoudt. De vaste kosten voor het gebouw en levensonderhoud van onze leraren blijven immers wel op hetzelfde niveau.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 19-mar-20
© Maitreya Instituut 2000-2019