Home Maitreya Instituut
 

Basic Program in Amsterdam

met Ven. Losang Gendun

   Ven. Losang Gendun
 
Ven. Losang Gendun

 

Geest en cognitie - voorlopig Online

De eerste helft van 2020 zal in het teken staan van boeddhistische epistemologie. Dit is de tak van de filosofie die de aard en oorsprong van, de voorwaarden voor en de reikwijdte van kennis onderzoekt.
We onderzoeken waarom sommige percepties van de geest vervormd zijn, wat dat doet met ons welbevinden, en hoe we de geest kunnen begeleiden naar bevrijdende kennis en directe visie van de ware natuur der dingen. Daarnaast introduceren we een aantal belangrijke thema’s, zoals de relatie tussen subject en object, yogisch weten en de verbinding tussen gedachte en realiteit.
Het laatste deel vormt een inleiding tot de boeddhistische psychologie.
Hierin worden de verschillende positieve en negatieve emoties – en de cognitieve toestanden die relevant zijn voor het beoefenen van een bevrijdend pad – omschreven.
Voor deze module is basiskennis van het boeddhisme vereist.
Je kan deze module los volgen.

Dinsdagavonden t/m 30 juni en vanaf 1 september
Tijd les: 20.00-21.30 uur
Van 19.00 tot 19.45 uur wordt de les voorafgegaan door een begeleide meditatie.
Aanbevolen kostendekkende donatie € 3,50 voor de meditatie en € 15 per les. Wil je aan beide meedoen, dan is de aanbevolen donatie € 15, studenten en Stadspas € 10. 10-klassenkaart € 130, studenten en Stadspas € 100.
Nota bene: voor online-lessen geldt in principe de helft van de bovengenoemde donaties (resp. meditatie € 1,75 en les € 7,50, beide: € 7,50 en € 5)
Om het Maitreya Instituut door deze moeilijke tijden te helpen zouden wij het op prijs stellen als je de normale kostendekkende donatie aanhoudt. De vaste kosten voor het gebouw en levensonderhoud van onze leraren blijven immers wel op hetzelfde niveau.
Vraag naar de link met een mail naar amsterdam@maitreya.nl.


Contact details of Maitreya Amsterdam for more information

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 10-dec-19
© Maitreya Instituut 2000-2019