Home Maitreya Instituut
 

Workshop tsa tsa schilderen in Amsterdam

Met Juan Chacon-Grondman

  Tsa tsa van Amitabha
  tsa tsa

Tsa tsa’s zijn kleine, platte beelden die in gips of een andere harde materiaal zijn gegoten. Ze kunnen wit blijven of geschilderd worden, waardoor de tsa tsa - met de juiste kleuren op de fijne details - ‘tot leven’ komt.

Ven. Chodron heeft een aantal prachtige tsa tsa’s gemaakt die zij ter beschikking stelt om op deze dag te schilderen. Deze kunnen we leren schilderen onder leiding van Juan Chacon, die, o.a. in de ateliers van Nalanda Monastery in Zuid-Frankrijk, veel ervaring heeft opgedaan in het vervaardigen en schilderen van boeddhistische kunstwerken.

Hoewel iedereen een tsa tsa kan schilderen, kan het voor boeddhisten ook een beoefening zijn van het toepassen van een positieve tegenkracht die schadelijke activiteiten zuivert. Het maken en verfraaien van beelden en beeltenissen hoort namelijk bij een van de ‘vier tegenwerkende krachten’.

Door tsa tsa’s verzamel je ook positief karma en je concentratie op een bepaalde Boeddhavorm brengt die ook snel dichterbij. Maar je hoeft beslist geen boeddhist te zijn om één van deze mooie beelden te schilderen

Er zullen drie verschillende grote tsa tsa's aanwezig zijn om naar keuze te schilderen: 
Boeddha Shakyamoeni,  de Medicijnboeddha en groene Tara.

Een donatie wordt gevraagd voor de onkosten van de mallen waarmee de tsa tsa's zijn gemaakt en de materiaalkosten van het schilderen, meer daarover later.

Zondag 25 november
Tijd: 10.00 - 15.00

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 10-jul-18
© Maitreya Instituut 2000-2017