Home Maitreya Instituut
 

Boeddhabeelden vullen

   mantra rolletjes maken
  Vullen van een boeddha beeld wat omgekeerd in de wierook staat

Eerwaarde monnik Konchog Phuntsok (Jan Bijman) is een expert in het vullen van beelden, stoepa's en andere heilige objecten. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt.

Het is mogelijk om ook jouw boeddhabeeld te laten vullen. Het is echter niet mogelijk om van te voren aan te geven hoe lang het zal gaan duren. Houdt er rekening mee dat het beeld enige tijd 'in behandeling' is. Behalve het vullen zal het beeld namelijk ook nog een uitgebreid zegeningsritueel ondergaan door Geshe Sonam Gyaltsen. Dit zegenen gebeurt meestal maar eens per jaar. Vullen en zegenen kan dus makkelijk meer dan een jaar duren.

Je kunt je boeddhabeeld inleveren bij het kantoor van het Maitreya Instituut in Loenen of Amsterdam. Voorzie je beeld van een label met je naam, adres en telefoonnummer. Het is raadzaam om een foto te maken van je beeld. De ervaring leert dat het soms lastig is je eigen beeld uit een rijtje vrijwel identieke beelden te halen.

De gebruikelijke donatie voor deze service is minimaal €1,- euro per centimeter hoogte van het beeld. Dit bedrag dekt de kosten echter meestal niet, zeker niet bij grote beelden.

Je kunt in Amsterdam ook regelmatig helpen met mantra's rollen en beelden vullen, en bijvoorbeeld je eigen beeld vullen, zie hiervoor de pagina mantra's rollen.

Let op: De vergoeding die gevraagd wordt voor deze activiteit dekt de kosten niet. Het Maitreya Instituut kan helaas geen verantwoordelijkheid nemen voor beschadiging, zoekraken of verwisseling van je eigendommen. We kunnen ook niet instaan voor slechte kwaliteit beelden die bijvoorbeeld al beschadigen door het kleine beetje water dat nodig is voor een rituele wassing. Zo zijn er bijv. namaak 'oude' beelden in de handel die door hun abominabele kwaliteit zeer snel beschadigen. Dus beelden laten vullen gebeurt geheel op eigen risico.

 

Wanneer je een beeld leeg laat, is dat alsof je niets offert aan de boeddha's, en dit kan hindernissen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om iets in het beeld te stoppen, al is het maar enkele mantra's en wat wierook.
Lama Zopa Rinpoche

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-19
© Maitreya Instituut 2000-2019