Home Maitreya Instituut
 

16 Leidraden voor een Gelukkig Leven
in Loenen

16 guidelines

 

Met Silvie Walraven

  groepswerk
  geluk
  16 leidraden

16 Leidraden voor een Gelukkig Leven (16L) is een programma dat is ontwikkeld door de Foundation for Developing Compassion and Wisdom (FDCW).

Deze 2-daagse workshop wordt gegeven door FDCW-geaccrediteerde trainers en is zowel geschikt voor beginners in de beoefening van mindfulness, meditatie en emotionele intelligentie, als voor mensen met enige ervaring hierin.

De interactieve, ervaringsgerichte workshop is gebaseerd op een aantal universele waarden die gericht zijn op het ontwikkelen van positieve kwaliteiten in je leven en gestoeld op inzichten vanuit eeuwenoude boeddhistische wijsheid en modern psychologisch en neurowetenschappelijk onderzoek.

De 16L tools helpen je om een nieuwe wending te geven aan de manier waarop je denkt, handelt, je verhoudt tot anderen en zin geeft aan je leven. Het programma is ontworpen om ons mentale welzijn te bevorderen, emotionele veerkracht te ontwikkelen en te werken aan positieve relaties. Op deze manier werk je aan meer geluk voor jezelf en voor de wereld om je heen.

We reflecteren op vragen zoals:

  • Hoe ga ik om met uitdagende situaties of mensen in mijn leven?
  • Welke kwaliteiten kan ik verder ontwikkelen?
  • Hoe kan ik compassie en wijsheid ontwikkelen?
  • Wat is mijn kompas voor een gelukkig en goed leven?
  • Hoe kan ik een bijdrage geven in deze wereld?

Bij de workshop zijn een basisboek, handouts en een set kaarten inbegrepen. Al het materiaal is in het Nederlands. Verder zijn er Engelstalige zelfstudiematerialen en een gratis app beschikbaar.

Cursisten worden verzocht ‘karma yoga’ te doen oftewel ‘mee helpen in het huishouden’ als deel van de gezamenlijke spirituele beoefening.
Zaterdag 13 en zondag 14 juni,  van 10:30 tot 17:00.
De cursus is inclusief overnachting, vegetarische maaltijden en koffie en thee.
Kostendekkende donatie: € 100
Graag minstenseen week tevoren aanmelden door dit aanmeldformulier te downloaden en na invullen terug te sturen naar donaties@maitreya.nl. Je ontvangt links en wachtwoorden na registratie.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 20-feb-20
© Maitreya Instituut 2000-2019