Home Maitreya Instituut
 

Grote initiatie van Boeddha Akshobhya (Mitrugpa)
- in Loenen

   Geshe Sonam Gyaltsen
 
Geshe Sonam Gyaltsen

Door Geshe Sonam Gyaltsen
Vertaling door
eerwaarde Tenzin Pellha

Geshe Sonam Gyaltsen zal op verzoek van studenten de grote initiatie geven in de Sambhogakaya vorm van Boeddha Akshobhya, die in het Tibetaans Mitrukpa wordt genoemd. Akshobya staat bekend als één van de vijf Dhyani-boeddha's.

De naam Mitrukpa betekent “onverstoorbaar, onwrikbaar”. Het verwijst naar iemand die niet verstoord wordt door destructieve acties of schadelijke emoties maar standvastig blijft bij problemen. Hij wordt beschouwd als bijzonder krachtig en effectief in het zuiveren van negatief karma. De beoefening van Mitrukpa wordt ook aanbevolen voor het verbeteren van de mentale balans.

  Akshobhya
   

Mitrukpa is een zeer krachtige zuivering die wordt gedaan ten behoeve van alle voelende wezens. Het kan niet alleen de beoefenaar zelf bevrijden van de angst voor een ongelukkige wedergeboorte, maar wij kunnen er ook andere wezens mee helpen.

Deze grote initiatie (Tib.: wang) is van Tatagatha familie uit de Kriya Tantra klasse. Het betreft bij deze gelegenheid de 9 Deity mandala. Als onderdeel van het ritueel zal er toevlucht genomen worden en neemt men de geloften van de ondernemende verlichtingsgeest (bodhisattvageloften). Mogelijk zal Geshela een (mantra) recitatie verplichting opgeven.

N.B.: toegang is exclusief voor actieve studenten van de Pramanavarttika en Lorig cursussen.
Deelnemers moeten ideaal gesproken reeds eerder een grote initiatie (Tib.: wang) in de klasse van Kriya Tantra hebben ontvangen. Meer specifiek een initiatie in een boeddhavorm van ofwel de (Kriya Tantra) Tathatagafamilie (zoals Mitrukpa), ofwel een boeddhavorm van de (Kriya Tantra) Lotusfamilie (zoals Chenrezig). Enkel een eerdere initiatie in de Kriya Tantra Vajrafamilie is dus onvoldoende. Deze aanvullende voorwaarden gelden ook voor diegenen die reeds initiaties hebben ontvangen van boeddhavormen in de Charya, Yoga en/of Hoogste Yoga Tantra.
Mocht je niet zeker zijn of je aan de voorwaarden voldoet, of ondanks dat toch graag mee wilt doen, neem dan contact op met Maarten de Vries via maarten@maitreya.nl. Deze aanmeldingen worden dan eerst aan Geshela ter overweging voorgelegd.

Let op! Vrijdag vervalt! Start zaterdag 13.00 met lunch tot zondag 11 augustus, eindtijd nog onbekend, maar in ieder geval na de lunch.
Kostendekkende donatie*: wordt aangepast
Het weekend isincl. overnachtingen, vegetarische maaltijden, linnengoed en een handdoek.
Cursisten worden verzocht ‘karma yoga’ te doen oftewel ‘mee helpen in het huishouden’ als deel van de spirituele beoefening, en per weekend is er een (roulerende) karma yoga coördinator.

Opgeven graag door dit aanmeldingsformulier te downloaden en na invullen terug te sturen naar donaties@maitreya.nl.
Meer informatie en registratie: tel: 055-5050908 of .

Zie ook de geplande Akshobhya weekend retraite van 25-27 oktober.

 

*Kostendekkende donatie: aan het organiseren van activiteiten zijn uiteraard allerlei kosten verbonden. We geven met deze bedragen aan wat de directe kosten zijn om de activiteit mogelijk te kunnen maken, maar die staan los van de kosten om het instituut te laten voortbestaan. Kun je minder bijdragen, vraag dan s.v.p. om een bijdrage van het studiefonds. Kun je meer bijdragen: heel graag!Zie ook de pagina's: Dagprogramma en huisregels en Aanmelden en donaties.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 15-jul-19
© Maitreya Instituut 2000-2019