Home Maitreya Instituut
 

Akshobhya weekend retraite in Loenen

Met eerwaarde Tenzin Chodron


  Akshobhya
   

Voor studenten die in augustus 2019 de initiatie van Akshobya Boeddha (Mitrukpa) initiatie hebben ontvangen van Geshe Sonam Gyaltsen. Het biedt de gelegenheid om deze beoefening te verdiepen om deze thuis verder te kunnen doen. Het is tevens een goede voorbereiding op de toenaderingsretraite die in 2020 georganiseerd zal worden.

Mitrukpa, de Tibetaanse naam van Boeddha Akshobya, betekent ‘onbeweeglijk’. Dit heeft te maken met het standvastig blijven bij problemen of wanneer schadelijke emoties opkomen in onze geest. De bedoeling is dat we dan onverstoorbaar worden en blijven. Deze stabiliteit van geest kan gelukkig geoefend worden, en dat is wat we dit weekend gaan doen. 

De meditatie op Boeddha Akshobya is een bijzonder krachtige en effectieve zuivering van ons negatief karma, waarbij we onze mentale balans verbeteren. Dit komt ten goede aan alle voelende wezens.

Vrijdag 25 oktober om 20:00 tot zondag 27 oktober om 17:00 uur.
Kostendekkende donatie*: €130
Het weekend isincl. overnachtingen, vegetarische maaltijden, linnengoed en een handdoek. Op vrijdagavond is er om 18.30 uur een soep met broodmaaltijd voor de liefhebbers.
Cursisten worden verzocht ‘karma yoga’ te doen oftewel ‘mee helpen in het huishouden’ als deel van de spirituele beoefening, en per weekend is er een (roulerende) karma yoga coördinator.

Opgeven graag door dit aanmeldingsformulier te downloaden en na invullen terug te sturen naar donaties@maitreya.nl.
Meer informatie en registratie: tel: 055-5050908 of .

 

*Kostendekkende donatie: aan het organiseren van activiteiten zijn uiteraard allerlei kosten verbonden. We geven met deze bedragen aan wat de directe kosten zijn om de activiteit mogelijk te kunnen maken, maar die staan los van de kosten om het instituut te laten voortbestaan. Kun je minder bijdragen, vraag dan s.v.p. om een bijdrage van het studiefonds. Kun je meer bijdragen: heel graag!Zie ook de pagina's: Dagprogramma en huisregels en Aanmelden en donaties.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 15-jul-19
© Maitreya Instituut 2000-2019