Home Maitreya Instituut
 

Rituelen voor het bevrijden van dieren in Loenen

Onder leiding van Marja Dijkstra

   Dieren bevrijding in Zeeland
 
Dieren bevrijden in Zeeland
  Marja Dijkstra
 
Marja Dijkstra

We gaan van de dood geredde dieren en huisdieren zegenen, waarbij negatief karma van de dieren gezuiverd wordt en positieve indrukken op hun bewustzijnsstroom geplaatst worden.
Je eigen huisdier is ook welkom, mits het dier het ritueel niet al te zeer verstoort.

Het redden van dieren verlengt de levensduur van degene die het uitvoert of daartoe opdracht geeft. Ook is het ritueel een positieve tegenkracht t.a.v. alle dieren die we bewust of onbewust gedood hebben. Denk bijv. aan sportvisserij, het bestrijden van vlooien, luizen, teken etc.
Als je wilt dat we op deze dag voor je zieke of overleden huisdier, familie of vrienden bidden, neem dan contact op via onderstaand e-mailadres. Kinderen zijn van harte welkom, bijv. met hun kooidieren.

Naast het dierenritueel wil Marja graag ondersteuning geven bij het moeilijke moment wanneer je een keuze kunt of moet maken tussen natuurlijk laten overlijden of euthanasie. De laatste jaren van haar werkzame bestaan als dierenarts is ze daar veel mee bezig geweest. Neem gerust contact op via
.

Donderdag 9 mei - in Almere, Noorderplassenweg 134 (tel 036-5311747), donderdag 13 juni
Tijd: van 12:00 tot 15:00 uur.
Een donatie wordt gewaardeerd.

Deelname is gratis, maar donaties om dierenlevens te redden zijn van harte welkom, je kunt ook toewijdingen laten doen of het ritueel sponsoren.
Verder zoeken wij altijd mensen om van de dood geredde schapen, konijnen of kippen tot hun natuurlijke dood te verzorgen.

Zie ook de pagina's over dierenwelzijn, het dierenritueel en euthanasie bij huisdieren.

 

Meer informatie over de rituelen is te vinden in het boek 'Liberating Animals from the Danger of Death and Other Ways to Benefit Them' van Lama Zopa Rinpoche (FPMT-uitgave). Enkele citaten uit dit boek':

"Het is niet voldoende dat je dieren houdt en ze geven jou genoegen. Je moet iets doen wat praktisch nut heeft voor ze, dit is iets wat je dagelijks kunt doen:
Neem ze mee rond heilige objekten. Iedere dag kun je veel tsa-tsa's en beelden op een tafel in je huis of in de tuin zetten, en loop er met het dier omheen terwijl je mantra's reciteerd. Reciteer mantra's in hun oren, verbaal, om zaadjes te planten voor alle realisaties op het pad naar verlichting. Dit maak een enorm verschil. Het heeft onvoorstelbaar resultaat, ongeloofelijk veel effekt. Het zorgt ervoor dat ze een gunstige wedergeboorte krijgen in hun volgende leven, om als mens geboren te worden en de Dharma te ontmoeten.
Er is een verhaal dat de Boeddha les gaf aan 500 zwanen in een veld, en het volgend leven werden ze geboren als mens, werden monnik en ze werden allemaal Arhats die in staat waren het lijden te stoppen en het ware pad te gaan. Dus het resultaat is ongelofelijk, alleen door de woorden van de Dharma te horen.
....
Wanneer je bijvoorbeeld veel mieren in je huis hebt, dan zul je ze doden als je niet oplet, maar anders kun je ze oppakken met een zacht tissue papiertje, zacht katoen, een veger of veer, en ze in een plastic zak doen, samen met wat voedsel. Doe er iets in wat ze lekker vinden, iets waar ze opgewonden of gefascineerd door raken. Sluit de zak en neem ze zo vaak je kunt rond een stoepa of ander heilig objekt om ze te bevrijden van lagere wedergeboortes, en om bevrijding en verlichting te bereiken. Dan breng je ze naar buiten en laat ze vrij door de zak te openen, of schud ze met het eten uit de zak. De enige manier waarop je mieren en andere insekten kunt helpen is wanneer ze in je huis komen, in je keuken, in je kamer. Anders kun je ze niet op deze manier helpen. Dus dit is een heel goede manier, een geweldige kans om de mieren te helpen, in combinatie met liefdadigheid door ze eten te geven. Wanneer je ze rond de stoepa of helige objekten neemt, dan is er ook het geven van Dharma, en het geven van onbevreesheid. Door hun geest te zuiveren red je ze van lijden.
Ook voor honden en katten, het zegenen van het eten is niet zomaar liefdadigheid, maar het wordt Dharma-liefdadigehid, liefdadigheid van onbevreesdheid en liefdadigheid van liefdevolle vriendelijkheid omdat je de bedoeling hebt ze geluk te schenken. Dus hier kun je alle vier  vormen van liefdadigheid beoefenen."

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-19
© Maitreya Instituut 2000-2019