Home Maitreya Instituut
 

Jong Maitreya in Loenen

Sinds 1979 maakt het Maitreya Instituut het boeddhisme in Nederland toegankelijk door het verzorgen van lessen, meditaties en retraites. Hierbij proberen we goed te luisteren naar de maatschappij om ons programma zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften die er zijn. Daarom is in 2017 Jong Maitreya in het leven geroepen.

Met Jong Maitreya proberen we boeddhisme op een dynamische en interactieve manier te benaderen. Jong slaat hierbij niet op leeftijd, maar met jong wordt voornamelijk ‘jong van geest’ bedoeld. Jong Maitreya is speciaal in het leven geroepen om samen te kunnen discussiëren over de relevantie van de boeddhistische wijsheden vandaag de dag. Om onze persoonlijke ervaringen met het boeddhisme te delen, zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Met Jong Maitreya willen we jaarlijks diverse activiteiten organiseren voor mensen die het boeddhisme al omarmd hebben, maar ook voor nieuwsgierigen die graag eens wat meer zouden willen weten over wat het boeddhisme nu precies is en hoe het positief kan bijdragen aan ons dagelijks leven .

Iedereen, jong van geest, met een passie voor boeddhisme of niet, is welkom om bijvoorbeeld een themadag of andere activiteit bij te wonen. Hieronder vind je de activiteiten die op dit moment gepland zijn. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste activiteiten? Volg Maitreya dan op Facebook, schrijf je in voor de nieuwsbrief of hou deze site goed in de gaten.

 

Themadag 9 december: Boeddhisme in het dagelijks leven

  eerwaarde Losang Gendun
  
Eerwaarde Losang Gendun

Met o.a. de Nederlandse monnik Losang Gendun

Wat betekent boeddhisme in het dagelijks leven voor jou? Wat zijn voor jou vruchten die je plukt van het boeddhisme? Waar heb je baat bij? Deze en andere vragen willen we op deze dag proberen te beantwoorden.

Op basis van de input van onze eigen ‘jonge’ boeddhisten hebben we een mooi, leerzaam en interactief programma opgesteld waarmee we samen stil kunnen staan bij onze eigen ervaringen.

Zo zullen we bijvoorbeeld eerst gezamenlijk de acht Lojong-verzen (een korte tekst over gedachtentraining) behandelen, om deze vervolgens in kleine groepjes te bespreken. We gaan dan dieper in op wat deze korte, maar krachtige tekst kan betekenen in ons dagelijkse, vaak drukke leven.

Gedurende de dag zullen we ook samen mediteren in de vorm van zit- en loopmeditatie. Mocht je hier minder ervaring mee hebben, dan is er altijd iemand beschikbaar die hier meer uitleg over kan geven.

De dag wordt onderbroken voor een lunch met soep; graag zelf eventueel nog een boterham meenemen. Koffie en thee zijn de gehele dag gratis beschikbaar.

Zou je graag bij deze eerste themadag voor Jong Maitreya aanwezig willen zijn? Meld je dan, liefst uiterlijk een week van tevoren, aan via onder vermelding van ‘Themadag Jong Maitreya’.

Zaterdag 9 december 2017 (themadag van zaterdag 25 november is afgezegd)
Tijd: 11:00 - 17:00 uur
Kostendekkende donatie: €15

 

Themadag 3 februari - De kracht van compassie

We gaan in op het thema Compassie ofwel Mededogen en hoe we dit kunnen gebruiken in ons dagelijks leven, zowel naar onszelf als naar anderen toe.

Zaterdag 3 februari
Tijd: 11:00 - 17:00 uur
Kostendekkende donatie: €15

 

Themadag - Boeddhisme in het dagelijks leven

Wat betekent boeddhisme in het dagelijks leven voor jou? Welke vruchten pluk je van het boeddhisme? Waar heb je baat bij? Incl. soep voor de lunch.

Zaterdag 7 april
Tijd: 11:00 - 17:00 uur
Kostendekkende donatie: €15

 

 

Graag ruim tevoren via e-mail of telefoon opgeven, zie de contactinformatie voor Maitreya Instituut Loenen.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 23-nov-17
© Maitreya Instituut 2000-2017