Home Maitreya Instituut
 

Meditatie weekend retraites:
'Het pad naar de verlichting' (lam rim) in Loenen

   Geshe Sonam Gyaltsen
 
Geshe Sonam Gyaltsen

Onderricht door Geshe Sonam Gyaltsen
Vertaling door
Tenzin

Een langlopende cursus over de stadia van het pad naar de verlichting (Tib. lam rim), met de nadruk op instructies voor meditatie. Deze lam rim benadering geeft een heel gestructureerd overzicht van de basisprincipes van het boeddhisme.

De cursus is ook geschikt voor mensen die op een later tijdstip in willen stappen of vrijblijvend een les of een gedeelte ervan bij willen wonen. Voor mensen die nog nooit in het Maitreya Instituut zijn geweest is het een leuke gelegenheid om eens rond te kijken, de sfeer te proeven en te ervaren hoe het is om onderricht te krijgen in het Tibetaans boeddhisme. Het bijzondere van deze cursus is dat Geshela in een heel rustig tempo, met veel oog voor detail, door de tekst gaat. Dat betekent dat het vrij makkelijk is om het onderricht te volgen, ook al kom je alleen maar een middag of een dag meedoen.

Geshe Sonam Gyaltsen presenteert deze cursus als een reeks weekend-retraites, waarin lezingen worden afgewisseld met gezamenlijke meditaties. Geshela begeleidt een deel van deze meditaties zelf. Studenten kunnen op deze manier rechtstreeks van een gerenommeerde leraar leren hoe te mediteren. De tekst die daarbij gebruikt wordt is de ‘Middellange verhandeling over de stadia van het pad’ (Tib. Lam Rim Chenmo) van de grote meester Lama Tsong Khapa, een tekst die bedoeld is voor toepassing in meditatie.

Cursisten kunnen het onderricht naluisteren op MP3 bestanden die via een speciale inlogcode en wachtwoord kunnen worden gedownload vanaf de website.

Weekends: 1 - 3 september; 6 - 8 oktober; 3 - 5 november; 1 - 3 december
De cursussen lopen van vrijdagavond 20.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur
N.B.: het totaal aantal weekends van deze cursus is (nog) niet bekend.
Deze weekends zijn incl. overnachtingen, vegetarische maaltijden, linnengoed en een handdoek. Op vrijdagavond is er om 18.30 uur een soep met broodmaaltijd voor de liefhebbers.
Cursisten worden verzocht ‘karma yoga’ te doen oftewel ‘mee helpen in het huishouden’ als deel van de spirituele beoefening, en per weekend is er een (roulerende) karma yoga coördinator.

*Kostendekkende donaties: kennismakingsweekend (eenmalig) €100  / los weekend €150  
**module-donatie €120.
***Thuisstudie op aanvraag.
Meer informatie en registratie: tel: 055-5050908 of .

*Kostendekkende donatie: aan het organiseren van activiteiten zijn uiteraard allerlei kosten verbonden. We geven met deze bedragen aan wat de kosten zijn om de activiteit en het voortbestaan van het instituut mogelijk te kunnen maken. Kun je minder bijdragen, vraag dan s.v.p. om een bijdrage van het studiefonds. (Het voorheen gehanteerde kamergeld en extra bijdrage voor de maaltijd op vrijdagavond zijn vervallen.)

**Module-donatie: de module-donatie geldt uitsluitend voor leden die toestaan dat de cursusbijdragen via automatische incasso van hun rekening worden afgeschreven. Dit bespaart het instituut veel werk. Meer informatie op deze pagina.

***Thuisstudie
De cursussen door Geshe Sonam Gyaltsen zijn voor leden van het Maitreya Instituut ook als thuisstudie te volgen! Eerwaarde Chödron heeft een enthousiast stuk geschreven over de mogelijkheden van (geheel- of gedeeltelijke) thuisstudie. Lees het stukje over thuisstudie.


Zie ook de pagina's: Dagprogramma en huisregels en Aanmelden en donaties.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 28-jul-17
© Maitreya Instituut 2000-2017