Home Maitreya Instituut
 

Voorbereiden op het sterven en het helpen van anderen
in Loenen

 

Met Koosje van der Kolk en Klaas Boer

Al vele jaren organiseert de Werkgroep Stervensconsulenten activiteiten gericht op het helpen voorbereiden op het sterven. Regelmatig worden wij herinnerd aan het belang van die voorbereiding, zowel voor degene die sterft zelf als de familie die achterblijft. Adviezen van onze leraren die in het Handboek Sterven zijn samengevat, zijn praktisch vertaald in het Persoonlijk Wensenformulier.


Thema weekend rondom de dood

Naar aanleiding van de grote belangstelling in eerdere weekenden, bieden we opnieuw de mogelijkheid om deel te nemen aan een themaweekend over het sterven. Het stervensmoment is een belangrijk, zo niet cruciaal moment in ons leven. Er ligt daarom in de boeddhistische beoefening veel nadruk op de voorbereiding op de dood. Er is inmiddels vanuit vele jaren les en advies van onze leraren veel informatie voorhanden. In dit weekend zullen we actief bezig gaan met de vraag hoe je hier persoonlijk én praktisch handen en voeten aan geeft.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • hoe verloopt het stervensproces, wat zijn de tekenen en hoe herken je die
  • hoe bereid je je voor op het sterven, niet alleen middels beoefening maar ook praktisch gezien
  • hoe help je anderen tijdens hun sterven, wat kun je wel en wat kun je niet doen?

Het weekend is bedoeld voor alle studenten van het Maitreya Instituut die behoefte hebben om in een actieve werkvorm bovenstaande vragen te verdiepen, onder meer door het werken met je eigen ‘Persoonlijk Wensenformulier’. Door het werken in groepen is er veel ruimte voor eigen inbreng en uitwisseling.

10 en 11 februari, van 10.00 - 17.00
Deze dagen zijn incl. koffie, thee en een warme vegetarische lunch.
*Kostendekkende donatie voor beide dagen: € 50,-

Registratie graag minimaal een week voor aanvang.
Eventuele overnachting is in overleg met de administratie in Loenen te boeken

 

*Kostendekkende donatie: aan het organiseren van activiteiten zijn uiteraard allerlei kosten verbonden. We geven met deze bedragen aan wat de kosten zijn om de activiteit en het voortbestaan van het instituut mogelijk te kunnen maken. Kun je minder bijdragen, verzoek dan s.v.p. om een bijdrage van het studiefonds.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 14-dec-17
© Maitreya Instituut 2000-2017