Home Maitreya Instituut
 

Tantra beoefening
in Loenen

   vajra en bel
 

 

Yamantaka zelf-initiatie

Geregeld organiseert het Maitreya Instituut Loenen Yamantaka zelf-initiaties. Deze evenementen zijn uitsluitend toegankelijk voor diegenen die de Yamantaka initiatie hebben ontvangen en de bijbehorende toenaderingsretraite hebben voltooid en afgesloten met een vuurpoedja.
De Yamantaka zelf-initiatie wordt gedaan binnen het kader van het Maitreya Instituut als onderdeel van de FPMT, en volgens de instructies en overleveringslijn van Geshe Sonam Gyaltsen. Wanneer mogelijk, is Geshela zelf ook aanwezig. Het ritueel wordt uitgevoerd in het Nederlands en neemt gemiddeld rond 6 uur in beslag.
Deze dag vergt voorbereiding in de gompa, en ook na afloop is er hulp nodig bij het opruimen. Reken er dan ook op dat je de hele dag bezig zult zijn. Iedere deelnemer krijgt van te voren via e-mail een taak toegewezen.
Als je nog niet eerder hebt meegedaan en meent in aanmerking te komen om mee te doen, kun je voor nadere informatie contact opnemen met Maitreya Instituut Loenen.
Alle deelnemers dienen zich minstens één week van tevoren op te geven via het Maitreya Instituut of e-mail loenen@maitreya.nl, je ontvangt dan een e-mail met alle details van de dag.

Dinsdag 5 februari (Losar), dinsdag 19 februari (Dag van wonderen), maandag 17 juni (Saka Dawa), zondag 4 augustus (Chokor Duchen), dinsdag 19 november (Lha Bab Duchen), en zaterdag 21 december (Lama Tsong Khapa dag)
Deze beoefening is inclusief koffie, thee en maaltijd.
Kostendekkende donatie*: €20
,-
Opgeven graag door dit aanmeldingsformulier te downloaden en na invullen terug te sturen naar donaties@maitreya.nl.

 

Yamantaka solitaire held toenaderingsretraite

Onder leiding van eerwaarde Chödrön

Yamantaka Solitaire Held is een boeddhavorm in de de klasse van hoogste yoga tantra. Voor iedereen die een initiatie in deze boeddha vorm heeft ontvangen is het aan te raden en zeer verrijkend om de toenaderingsretraite te doen.
De enige manieren om de tantrische geloften te hernieuwen zijn het opnieuw ontvangen van een volledige initiatie of het doen van zelf-initiatie. Om een zelf-initiatie te kunnen doen is het noodzakelijk om een toenaderingsretraite gedaan te hebben inclusief afsluitende vuurpoedja.
In overleg met en met de zegening van Geshe Sonam Gyaltsen organiseert Maitreya Instituut deze toenaderingsretraite met afsluitende vuurpoedja onder leiding van ervaren studenten. De sadhana en de vuurpoedja worden in het Nederlands gedaan. Er is een maximum deelnemersaantal van 10 studenten vastgesteld. Aanmelding voor deze retraite betekent niet dat de aanmelding automatisch wordt geaccepteerd.

Voorwaarden: Yamantaka Solitaire Held initiatie (Wang) + uitleg Sadhana van een betrouwbare leraar, degelijke basis in Lam Rim beoefening, ongebroken relatie met de spirituele leraar, stabiele geest.

Dinsdag 29 januari tot zaterdag 23 februari (vuurpoedja)
Kostendekkende donatie*: € 795,- voor de retraite en een extra bijdrage voor de kosten van de vuurpoedja
.
Opgeven graag door dit aanmeldingsformulier te downloaden en na invullen terug te sturen naar donaties@maitreya.nl.


"Wanneer je geest continu bezet wordt door gelukzaligheid en leegte, is er minder kans dat er waanideeën en bijgelovige gedachten ontstaan. Op deze manier maak je gebruik van alles wat je ziet, hoort of denkt op het pad naar de verlichting. Je gebruikt deze ervaringen om de verlichting te bereiken voor voelende wezens."
Lama Zopa Rinpoche

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-19
© Maitreya Instituut 2000-2019