Home Maitreya Instituut
 

Zomercursus ‘De stadia van het pad’ in Loenen

Met aansluitende korte retraite.

  Geseh Sonam Gyaltsen
 
Geshe Sonam Gyaltsen

Door Geshe Sonam Gyaltsen
Vertaling eerw. Pellha

De 'Stadia van het pad’ oftewel de Lam Rim beschrijft de essentie, het hart van het boeddhisme. Deze zomercursus is een geweldige gelegenheid om binnen twee weken een compleet overzicht te krijgen van de theorie en de praktijk van het boeddhisme. Daardoor is deze studie-retraite tegelijkertijd dé ideale introductiecursus voor beginnende studenten, terwijl het voor gevorderde studenten tevens dé ideale gelegenheid is tot het integreren van de onderwerpen van meditatie, zodat daar een directe, persoonlijke ervaring van kan ontstaan.

Het programma bestaat uit twee lezingen per dag. Tussendoor zijn er begeleide meditaties en discussiegroepen onder begeleiding van ervaren studenten. Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen. Deze cursus zal worden aangevuld door diverse workshops waarin de praktische aspecten van de boeddhistische beoefening uitgelegd worden zodat die direct kunnen worden toegepast. De cursus is inclusief mp3 opnames van de lessen (te downloaden van de website), en aanvullend studiemateriaal.

Geshela geeft een commentaar gebaseerd op de tekst "Het Comfortabele Pad naar Alwetendheid" van Panchen Lama Lozang Chökyi Gyaltsen. Je kunt deze tekst vinden op de downloadpagina.

Vrijdagavond 7 juli om 20.00 uur tot en met vrijdagmiddag 21 juli om 17.00 uur.
Deze retraite is incl. overnachtingen, vegetarische maaltijden, linnengoed en een handdoek.
Op vrijdagavond is er om 18.30 uur een soep met broodmaaltijd voor de liefhebbers.
*Kostendekkende donatie € 840.

Cursisten worden verzocht ‘karma yoga’ te doen oftewel ‘mee helpen in het huishouden’ als deel van de spirituele beoefening, en per weekend is er een (roulerende) karma yoga coördinator.

Meer informatie en registratie: tel: 055-5050908 of .


Verjaardagsfeest Geshe Sonam Gyaltsen

Elk jaar vieren we de verjaardag van Geshe Sonam Gyaltsen op de laatste dag van de zomercursus. Je bent van harte uitgenodigd om Geshela te komen feliciteren met zijn verjaardag tijdens een feestelijke lunch.
Graag van te voren aanmelden als je niet met de zomer lam rim meedoet.
Vrijdag 21 juli van 12:00 tot 15:00 uur.

 

Korte Lam Rim retraite aansluitend aan de zomer Lam Rim

Met eerwaarde Tenzin Chodron en Els Rengenhart

Aansluitend aan de zomer Lam Rim wordt er een korte Lam Rim retraite georganiseerd. Deze retraite geeft een extra verdieping. Op zaterdag, zondag en maandag richten we ons per dag op een van de drie niveaus van motivatie - respectievelijk het willen bereiken van een goede wedergeboorte, bevrijding van het cyclische bestaan en het boeddhaschap, om te kunnen werken voor het welzijn van alle voelende wezens. Gedurende deze dagen zullen we overdag in stilte verblijven. De vrijdag gebruiken we voor de voorbereidingen en dinsdagochtend sluiten we het af met een uitgebreide versie van de Djor Chö.

Vrijdag 21 juli 17:00 - dinsdag 25 juli 2017 10:00 uur.
*Kostendekkende donatie € 100,-


*Kostendekkende donatie: aan het organiseren van activiteiten zijn uiteraard allerlei kosten verbonden. We geven met deze bedragen aan wat de kosten zijn om de activiteit en het voortbestaan van het instituut mogelijk kunnen maken. Kun je minder bijdragen, vraag dan s.v.p. om een bijdrage van het studiefonds. Het voorheen gehanteerde kamergeld en extra bijdrage voor de maaltijd op vrijdagavond zijn vervallen.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 5-jul-17
© Maitreya Instituut 2000-2017