icon-dag-168MG icon-dag-7BP icon-dag-1 icon-dag-8GP icon-dag-9MP icon-dag-3 icon-dag-6OhB icon-dag-2 icon-dag-12T10 icon-dag-13T15 icon-dag-14T25 icon-dag-15T30 icon-dag-11T8 icon-dag-10TP icon-dag-4 icon-dag-5

Mahayana Vipassana Cursus - Psychologie van Meditatie

Door Ven. Losang Gendun

Dit seizoen: donderdagavond 3 februari t/m 23 juni 2022, 19.00 - 21.30 uur (totaal 21 lessen)

Je kent vast mindfulness, een techniek afgeleid van de boeddhistische beoefening van inzichtsmeditatie: Vipassana. Er zijn vele vormen van inzichtsmeditatie en dit jaar richten we ons op het verkennen van de geest, het bewustzijn. Dat doen we door teksten van meditatiebeoefenaars te bestuderen en door zelf te mediteren. We onderzoeken in het eigen bewustzijn of we iets van de teksten kunnen verifiëren en welk effect die beoefening heeft in het dagelijks leven. De uitgebreide training in meditatieve techniek richt zich op het vinden van een veilige haven in onszelf.

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Wat is bewustzijn eigenlijk?
  • Hoe verhoudt de geest zich tot onszelf, tot anderen en tot de wereld?
  • Wat betekent het begrip boeddha-potentie en heb ik daar toegang toe in de eigen geest?

In iedere les staat de begeleide meditatie centraal en is er een moderne uitleg van eeuwenoude mystieke teksten. We verbinden die twee door de psychologie van spirituele groei te onderzoeken.

Als bijdrage in de kosten van het Maitreya Instituut vragen wij een donatie. Het aanbevolen bedrag voor deze donatie is € 15 per les, inclusief meditatie. Voor studenten en houders van een Stadspas (minimum inkomen) bedraagt de donatie € 10.

De hoogte van de aanbevolen donatie mag nooit jouw deelname in de weg staan! Als de genoemde tarieven een belemmering zijn voor je, kun je contact met ons opnemen via amsterdam@maitreya.nl.

Graag in het OPMERKINGENVELD BIJ DONATIEBETALING aangeven op welke data je mee wilt doen.

 

Ga terug

17-02-2022 19:00

17-02-2022 21:30

Cursus

Amsterdam

Aanmelden