Home Maitreya Instituut
 

Bosoord.nlWorkshops in conferentiecentrum Bosoord
door derden (by others)

Iedereen is welkom om mee te doen met de volgende workshops die binnenkort in Conferentiecentrum Bosoord in Loenen plaatsvinden.
Deze activiteiten worden niet door het Maitreya Instituut georganiseerd, en je kunt alleen direct bij de organisatoren van de activiteiten meer informatie inwinnen of je opgeven.

Everyone is welcome to join the following workshops that will take place in conference-center Bosoord.
These activities are not organised by the Maitreya Instituut, and you can register and receive more information only directly with the organisers of the activity.

 

Dinsdagavonden: Body Control Pilates

Trainer: Wilma van Kempen

Heb je zin om je goed te voelen, lekker in je vel te zitten, sterker en soepeler te worden van lijf en leden? Kom dan eens kennismaken met Pilates!
Zin om te ontspannen na een drukke dag op je werk? Last van een stijve rug na een lange dag? Ongemak van stijve spieren en stramme ledematen? Kortom, het is tijd om je lijf in vorm en beweging te brengen!!
Body Control Pilates geeft je vitaliteit en veerkracht! Je wordt energieker, je krijgt een betere lichaamshouding en je gaat makkelijker door het leven.

Wat is Body Control Pilates?
Een prettige bewegingsvorm welke je spieren door oefeningen krachtiger en soepeler maakt. Dit zorgt voor een betere lichaamshouding waardoor je energie beter door je lijf stroomt. De oefeningen tijdens Pilates zijn beheerst, gecontroleerd en met aandacht. Afgestemd op wat jij nodig hebt om vitaler te leven.

Waarom Body Control Pilates?
Het is fijn om met je lijf bezig te zijn en jezelf aandacht te geven. Je hoeft er geen conditie voor te hebben of op te bouwen. Je kan direct beginnen!

Voor wie is Body Control Pilates?
Heb je zin om je leniger, krachtiger en vitaler te voelen?
Wil je ontspannen en met plezier werk maken van een gezonder, strakker lichaam, een betere houding en een soepeler gevoel? Wil je dit stapsgewijs opbouwen en de mogelijkheden van je eigen lijf erkennen/verruimen? Dan ben je bij mij van harte welkom!

Zin? Geef je op voor een gratis proefles.
Stuur een email naar bodycontrolpilates@live.nl voor meer info of bel/sms 06-33045480

Wilma van Kempen  

Wanneer?
Iedere dinsdag van 19.30 tot 20.30

Ik zie je graag, Wilma van Kempen.

Wilma van Kempen is gediplomeerd BCP trainer
Lid van de BCPA Londen

 

 

Cursus ‘De schittering van het boeddhisme in de Himalaya’

  Hubert Bastiaens

Komend voorjaar wordt op het boeddhistisch centrum, het Maitreya Instituut te Loenen, weer twee keer de eendaagse cursus ‘De schittering van het boeddhisme in de Himalaya’ gegeven. De cursus is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in het (Tibetaans) boeddhisme en/of naar landen in en rond de Himalaya wil reizen.
Er zijn twee cursussen: een op zaterdag 10 februari en een op zaterdag 3 maart. De kosten bedragen €49,50 per persoon.

Wie door landen als Tibet, Nepal, Bhutan of Noord-India reist komt er vanzelf mee in aanraking: met naar de hemel reikende stoepa’s, vrolijk in de wind wapperende gebedsvlaggen en vriendelijk glimlachende boeddhabeelden. De boeddhistische religie en cultuur in de Himalaya is overweldigend mooi in zijn uitingen en bijzonder rijk aan rituelen en symbolen. In deze eendaagse cursus gaan we in op de betekenis en symboliek van wat we in het landschap en in en om kloosters en tempels aan boeddhistische elementen tegenkomen. Tevens worden de verschillende boeddha’s behandeld die je in kloosters en tempels aantreft, zodat je ze kunt herkennen en van elkaar kunt onderscheiden. Tenslotte komen ook de grondbeginselen van de boeddhistische leer aan de orde, waardoor je bovengenoemde elementen en boeddha’s kunt plaatsen en alles een geheel wordt. Tijdens de cursus zullen we ook de gompa, de kloostertempel, bezichtigen. De deelnemers aan de cursus krijgen een reader in handzaam formaat die zo in de koffer of rugzak meegenomen kan worden.

De dag wordt verzorgd door Hubert Bastiaens, mede-oprichter van bezinningscentrum De Verbinding en schrijver van boeken over het Tibetaans boeddhisme. Recent is zijn tweede boek, ‘Stoepa’s en manistenen – de kleurrijke wereld van het Tibetaans boeddhisme’, uitgekomen. Dit boek kan tijdens de cursus worden aangeschaft.

Nog even alle gegevens op een rijtje:
Er is een cursus op zaterdag 10 februarien een op zaterdag 3 maart 2018.
De cursussen worden gegeven in het Maitreya Instituut, Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen van 10.00 tot 17.00 uur.
Kosten €49,50 inclusief reader in full colour, koffie/thee en soep bij de lunch. Wel zelf brood meebrengen.
Opgeven bij hubertbastiaens@hetnet.nl .
Kijk voor meer informatie over cursusleider en cursussen op www.devadaru.nl en www.bezinningscentrumdeverbinding.nl.

 

Meditatieweekend Onbegrensde Vriendschap (metta)

Door Sungrab Woeser

Vrijdagavond 1 juni t/m zondag 3 juni
Voor meer informatie, zie deze beschrijving.

 

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 8-jan-18
© Maitreya Instituut 2000-2017