Home Maitreya Instituut
 

Instaplessen over boeddhisme voor starters

Het boeddhisme stamt van oorsprong uit India, met uiteraard een totaal andere culturele achtergrond dan Nederland. Meerderel kernbegrippen zijn in onze cultuur vrij onbekend, waardoor het lezen van een willekeurig boek over boeddhisme nogal verwarrend kan overkomen.
In veel boeken worden ook de originele termen (bijvoorbeeld in het Pali of Sanskriet) gebruikt die in het oude India gebezigd werden, waardoor het lezen verder bemoeilijkt wordt.
Het Maitreya Instituut organiseert daarom zeer regelmatig lessen en meditaties voor beginners in het boeddhisme waarin allerlei 'vakjargon' zo veel mogelijk vermeden wordt, en met nadruk op de uitleg van aspecten die in onze cultuur vreemd zijn.

Een lijstje met 'instaplessen' op verschillende locaties in Nederland (lessen beschreven in het Engels worden in het Engels gegeven):

Creatieve en gezellige activiteiten:

Gebedsdiensten:

Uitgebreidere studieprogramma's en beoefeningen

Voor verdere verdieping zijn er de uitgebreide studieprogramma's in Amsterdam en Loenen, die zich vaak over meerdere jaren uitstrekken. Daarnaast zijn er veel weekendcursussen en langere cursussen door de Tibetaanse leraar geshe Sonam Gyaltsen en eerwaarde Kaye Miner. Je kunt altijd een losse lezing, dag of weekend meemaken, echter deze studieprogramma's bouwen vaak op de voorgaande kennis voort, zodat losse lessen voor beginners niet altijd eenvoudig te volgen zijn.

Verder zijn er jaarlijks meerdere retraites in Loenen, vooral geschikt voor gevorderden.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-19
© Maitreya Instituut 2000-2019