Home Maitreya Instituut
 

Soetra Recitaties / Sutra Recitations

   Soetra recitatie in Amsterdam

Soetra recitaties

Soetra's zijn eeuwenoude boeddhistische teksten die goed zijn om te reciteren, dus organiseren we regelmatig groepssessies. Uiteraard is iedereen meer dan welkom ze ook thuis te reciteren!
De soetra's suggeren dat het goed is om zich van tevoren te wassen en schone kleren aan te trekken, en Lama Zopa Rinpoche beveelt aan om de mond te spoelen, handen en voeten te wassen, en positieve gedachten te hebben tijdens een sessie.
Voor het beginnen van een sessie is het aanbevolen toevlucht te nemen, de motivatie te zetten, een mandala offerande te doen en de mantra OM DHARE DHARE BENDHARE SVAHA zeven maal te herhalen; dit vermenigvuldigt de positieve energie een miljoen maal!

 

Recitatie van de Soetra van het Gouden Licht

Lama Zopa Rinpoche adviseert ons dat het reciteren van juist deze soetra één van de meest effectieve manieren is om wereldvrede tot stand te brengen. Beth Simon vroeg eens aan Lama Zopa Rinpoche waarmee ze hem het grootste plezier zou doen. Rinpoche vertelde Beth dat ze de Soetra van het Gouden Licht moest reciteren, en ook haar vrienden moest vertellen hem te reciteren. Rinpoche zei: “Dit is wat ik wil. Dit is wat ik vraag. Dit zal me gelukkig maken.” Rinpoche heeft daar heel recent nog aan toegevoegd dat het reciteren van deze soetra de beste manier is om bij te dragen aan een oplossing voor de situatie in Birma.
(Zie ook een uitgebreider advies van Lama Zopa Rinpoche over het reciteren van deze soetra.)

Recitatie van de Sutra of Golden Light duurt ca. vier uur. We nemen halverwege een pauze, zodat het geheel ruim vier uur duurt. Je kunt ook meedoen aan een deel van de recitatie. De positieve energie die met het reciteren wordt gecreëerd wordt toegewijd aan het Maitreya Project van de FPMT en aan een blijvende bloei van het Maitreya Instituut.

We reciteren de soetra in het Engels, aan de Nederlandse vertaling wordt momenteel gewerkt. In onze centra zijn exemplaren aanwezig voor bezoekers maar u kunt de soetra ook gratis downloaden van de FPMT website. Op deze website en de speciale website van de Sutra of Golden Light staat ook veel achtergrondinformatie over deze soetra.

Sutras are the words of the historical Buddha, and this sutra is like a collection of brief anecdotes or stories, often of the earlier lives of the Buddha. Lama Zopa Rinpoche advised us that reciting this sutra is one of the most effective methods to achieve world peace.
Recitation of the Sutra of Golden Light takes about four hours. The positive energy that is created by the recitation is dedicated to, among other things, peace in the world and the Maitreya Project of the FPMT and for the continuing development of the Maitreya Instituut.
The sutra is recited in English. There is a pause for lunch about half-way, and you can also join for a part of the
recitation. There are copies available in the centre but you can also bring your own, and/or download it at www.fpmt.org. On this website you can also find a lot of information about the sutra, including the benefits of its recitation.

In Amsterdam the recitation is with Ingrid Tonnaer or Greg Suffanti from 11:00 to 16:00 on:

Sundays March 24, April 14, May 19 and June 16
There is no charge for participation, donations and offerings are welcome.
We have a short break at 13.00 hrs and will provide tea, bring your own lunch.

 

Recitation of the Vajra Cutter Sutra

Along with the Heart Sutra, the Vajra Cutter Sutra (also known as the Diamond Cutter Sutra or Diamond Sutra) is one of most well-known sutras of Mahayana Buddhism. The Vajra Cutter Sutra is a discourse on the Buddhist concept of emptiness or “Wisdom Gone Beyond”. Since it is much shorter than the Golden Light Sutra, we will also do some other recitations as well.

In Amsterdam the recitation is with Ingrid Tonnaer or Greg Suffanti
Sundays March 11, April 8 from 12.00 to 15.00
There is no charge for participation, donations and offerings are welcome.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-19
© Maitreya Instituut 2000-2019