Home Maitreya Instituut
 

Maitreya Instituut Loenen

Het Maitreya Instituut Loenen organiseert allerlei boeddhistische activiteiten zoals cursussen, workshops en retraites. Het instituut is gevestigd in het gebouw Bosoord; een open conferentiecentrum op boeddhistische grondslag, waar groepen ook kunnen overnachten.

De meeste boeddhistische cursussen worden gegeven door twee volledig gekwalificeerde Tibetaanse leraren: geshe Sonam Gyaltsen en geshe Sonam Ngodrup. Naast introductielezingen geven zij ook cursussen die één of meerdere weekends duren. De lessen van Geshe Sonam Gyaltsen worden meestal vertaald naar het Nederlands. De lessen van Geshe Sonam Ngodrup zijn niet publiek en worden meestal naar het Engels vertaald. Behalve de lessen zelf zijn er tijdens deze cursussen meditaties en discussies die geleid worden door gevorderde studenten.

Daarnaast worden er allerlei cursussen en activiteiten geleid door gevorderde studenten, voor meer details over de activiteiten, zie het Programmaoverzicht Loenen.

Tijdens cursussen biedt het instituut accommodatie (veelal 2-persoonskamers met douche en toilet), vegetarische maaltijden en linnengoed.

Voor meer informatie zie ook de pagina's: Programmaoverzicht, Openingstijden, adres en bereikbaarheid, Dagprogramma en huisregels en Aanmelden en tarieven.

Het Maitreya Instituut kan niet bestaan zonder vrijwilligers; je bent meer dan welkom om te helpen bij allerlei grote en kleine klussen; zie onze vrijwilligerspagina.

 

 

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina  

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme

Laatste pagina update: 12-jul-16
  Copyright © Maitreya Instituut
2000-2016