icon-dag-168MG icon-dag-7BP icon-dag-1 icon-dag-8GP icon-dag-9MP icon-dag-3 icon-dag-6OhB icon-dag-2 icon-dag-12T10 icon-dag-13T15 icon-dag-14T25 icon-dag-15T30 icon-dag-11T8 icon-dag-10TP icon-dag-4 icon-dag-5

Goeroe poedja en Swift Return Prayers

Met Silvie Walraven

Woensdag 31 mei is de laatste keer, vanwege het einde van de 49-dagen periode. Die dag zal de poedja ook op locatie in het centrum plaatsvinden. Iedereen is welkom en je bent welkom om offergaven mee te nemen voor op het altaar.

Extra Guru Puja and Swift Return Prayers on every 7th day of the Parinirvana of our precious admirable friend, Lama Zopa Rinpoche.

Een Goeroe poedja is een ceremonie waarin we offergaven aanbieden aan onze spirituele leraren. Deze beoefening bestaat eruit deze aan te bieden (in de vorm van bloemen, fruit, enz., zowel echt als gevisualiseerd) en gebeden aan de spirituele meesters en het ontvangen van hun inspiratie. Onze spirituele leraren worden gezien als de belichaming van de Drie Juwelen (Boeddha, Dharma en Sangha) en worden in de vorm van Lama Tsong Khapa gevisualiseerd, omringd door het gehele veld van verdienste, dat bestaat uit de leraren en boeddha's van de overleveringslijn. Alle geloften en die we van hen hebben gekregen en die gedegenereerd kunnen zijn worden hersteld door de feestelijke 'tsog' offerande.

'Poedja' betekent letterlijk ‘behagen'. 'Goeroe poedja' betekent 'de leraren behagen, vooral de spirituele meesters'. Wij willen hen willen behagen omdat zij ons helpen ons innerlijk potentieel tot verlichting te ontwikkelen. We kunnen zelfs niet verlicht worden zonder hun vaardige leiding, dus goed beschouwd zijn zij belangrijker dan wie dan ook. Het behagen van de spirituele leraren is voor ons eigen belang, niet dat van hen. In deze beoefening verenigen wij onze geest met die van onze spirituele meesters, om inspiratie en realisaties op het pad naar de verlichting te verkrijgen.

Deze poedja wordt in het Engels gehouden. Je kunt online meedoen via: https://us02web.zoom.us/j/88272510454

Dates and times: Wednesday April 19, May 10, 17, 24 and 31. (subject to change).

Deelname is kostenloos, maar een donatie is altijd welkom.

Ga terug

19-04-2023 15:00

19-04-2023 17:00

Gezamenlijk

Amsterdam