icon-dag-168MG icon-dag-7BP icon-dag-1 icon-dag-8GP icon-dag-9MP icon-dag-3 icon-dag-6OhB icon-dag-2 icon-dag-12T10 icon-dag-13T15 icon-dag-14T25 icon-dag-15T30 icon-dag-11T8 icon-dag-10TP icon-dag-4 icon-dag-5

Word je eigen therapeut

met Ven. Lhundup Jamyang, alleen online

Een toegankelijke, discussie-gebaseerde onlinecursus met meditatie

Introductie

Deze cursus is een inleiding tot de boeddhistische manier van denken. Je leert hoe je aandacht kan besteden aan de gedachten die jouw emoties in het dagelijks leven bepalen, deze te identificeren en vervolgens uit te pakken. We leven in een wereld waarin we denken dat we kunnen kiezen wat we doen met ons leven, waar we heen gaan, met wie we zijn, wat we eten, enzovoort. We denken dat we vrij zijn om te doen wat we willen, maar volgens het boeddhisme is ons gevoel van vrijheid een illusie.

In werkelijkheid zijn we helemaal niet vrij. Als we goed naar onze geest kijken en onze geest leren kennen, beginnen we te begrijpen dat we in werkelijkheid beheerst worden door (en vaak een speelbal zijn van) onze verstorende emoties - onze reacties, gemotiveerd door gehechtheid, boosheid, afkeer en onze onwetendheid. De verstorende emoties kleuren onze waarneming, en de manier waarop we denken over onszelf en de wereld om ons heen. We houden vast aan overtuigingen, en verwarren ons denken vaak met de werkelijkheid zelf. We hebben verwachtingen die niet in overeenstemming zijn met wat het leven ons brengt, wat een voortdurend gevoel van ontevredenheid veroorzaakt. We blijven zoeken naar bevrediging in relaties en materiële objecten, ook al weten we dat we die daar niet kunnen vinden. In het volgen van onze verstorende emoties creëren we veel problemen voor onszelf en voor anderen. 

"Onze eigen geest kennen is DE oplossing voor onze problemen."  – Lama Yeshe

In deze cursus bespreekt Ven. Jamyang de aard van de geest en hoe de geest werkt. Je leert over ‘het continue gepraat’ in je hoofd en hoe je daar vaardig mee om kunt gaan. Je krijgt handvatten om je geest te onderzoeken. Wanneer je je geest begrijpt, volgt controle op een natuurlijke wijze. Zelf-analyse is als het schijnen van een licht op onze innerlijke wereld; het opent de weg naar echte vrijheid.


Wie is Ven. Lhundup Jamyang

Eerwaarde Jamyang begon haar studie Tibetaans Boeddhisme in 1997. In de loop der jaren heeft ze een schat aan authentieke leringen ontvangen van hoog gekwalificeerde leraren, zoals Zijne Heiligheid de Dalai Lama, Lama Zopa Rinpoche, Khensur Tashi Tsering, Khensur Jampa Tegchok, Geshe Jampa Gelek en nog veel meer. In 2000 is ze non geworden in Tibetaans boeddhistische traditie.

“Nu, na meer dan 20 jaar boeddhistische filosofie te hebben bestudeerd en ervaren, wil ik graag anderen helpen hun authentieke zelf te vinden, zodat we allemaal ten volle kunnen leven en de beste versie van onszelf kunnen worden! Ik wil dit doen door de boeddhistische psychologie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor de moderne geest.” – Ven. Jamyang

Ze heeft jarenlang lesgegeven en retraites geleid, voornamelijk in Dharamsala, India bij Tushita Meditation Center en Thosamling. Momenteel is ze de tutor van het meest prominente programma van FPMT – Masters Program - in Nalanda Monastery in Zuid-Frankrijk. Eerwaarde Jamyang deelt met alle liefde wat ze heeft geleerd in de afgelopen drie decennia. In haar lessen benadrukt ze de verbinding tussen boeddhistische filosofie en praktijk. Haar studenten zeggen dat ze een boeiende leraar is met een gave om complexe onderwerpen op een eenvoudige manier
duidelijk uit te leggen.

Meer informatie? Klik hier

“I want to thank you from every fiber of my being for your weighted presence, deliberate energy and gentle dripping guidance in my life for so many months now. I met you at a time where I really felt quite hopeless and today I WANT TO LIVE - deeply and wholeheartedly.Thank you for being YOU and for all the work you put in through your life to get to this point where someone like myself and others get to experience a new approach and appreciation for life. Thank you for giving me the tools to help me save myself on a daily basis.” – student van Ven. Jamyang

Praktische details

  • Dag: 4 dinsdagavonden in juni (4, 11, 18 en 25 juni)
  • Tijd: van 19.30 – 21.00 uur
  • Taal: Nederlands
  • Voor wie:

o Je hebt geen boeddhistische voorkennis nodig, alleen een open geest.
o Uitermate geschikt voor mensen die zich realiseren dat de meeste problemen die we ervaren worden gecreëerd in onze eigen geest en hier verantwoordelijkheid voor willen nemen.

  • Online: deze training wordt gegeven via Zoom
  • Registratie: is geldig voor de serie van 4 lessen, mocht je een les niet kunnen, dan kun je altijd de video opnames terugkijken.
  • Late registratie: Stuur ook graag een email aan amsterdam@maitreya.nl, om er zeker van te zijn dat we je de benodigde Zoomlink te kunnen sturen om aan te haken.
  • Leesmateriaal: ‘Become your own therapist’ van Lama Yeshe
  • Opnames: Je krijgt toegang tot een folder met de video- en audio-opnames van de lessen.

Donatie

Dāna (vrijgevigheid) is een van de hoekstenen van het boeddhistische pad. Door hun vrijgevigheid bieden de Boeddha en de gewijde sangha ons de leer aan, en in ruil daarvoor ondersteunt de lekengemeenschap de Dharmacentra en de kloostergemeenschap. Deze onderlinge afhankelijkheid is essentieel voor ons om de Dharma te delen en ons werk ten bate van alle voelende wezens voort te zetten. Met jouw donatie houden we ons dharmacentrum, dat volledig door vrijwilligers wordt beheerd, in stand. De aanbevolen donatie voor deze serie is 50 euro. Voor mensen met een smalle beurs stellen we 30 euro voor. Mocht je daarvan gebruik willen maken, schroom dan niet om ons te mailen op amsterdam@maitreya.nl.

Ga terug

04-06-2024 19:30

04-06-2024 21:00

Cursus

Amsterdam

Aanmelden