icon-dag-168MG icon-dag-7BP icon-dag-1 icon-dag-8GP icon-dag-9MP icon-dag-3 icon-dag-6OhB icon-dag-2 icon-dag-12T10 icon-dag-13T15 icon-dag-14T25 icon-dag-15T30 icon-dag-11T8 icon-dag-10TP icon-dag-4 icon-dag-5

In-Depth Meditation Training - Kriya Tantra

Let op! Donderdag 24 november alleen online te volgen!

Met Ven. Losang Gendun

De laatste module van ons vijfjarig programma brengt ons bij het hoogtepunt van het Indo-Tibetaans Boeddhisme: tantra. 

Tantra steunt op twee fundamentele inzichten uit het Mahayana Boeddhisme: dat alle levende wezens boeddhanatuur bezitten, maar dat ze dit door fouten in hun waarneming niet kunnen zien.

Tantra biedt een grote variëteit aan methoden voor het opwekken van verstilling (shamatha) en diep inzicht in de natuur der dingen (vipashyana), om onze ego-identificatie gradueel te transformeren tot geestelijke perfectie voor het welzijn van alle levende wezens (Vajradhara).

Dit jaar zal, zoals gebruikelijk, vooral praktisch georiënteerd zijn. In termen van beoefening zullen we ons richten op Kriya, of Actie, Tantra. Daartoe zullen we twee sadhana’s (spirituele oefeningen) gebruiken die Lama Yeshe in de jaren ’80 het jonge Maitreya Instituut aanbeval: die van de bodhisattva’s Maitreya en Avalokiteshvara. In groepsvorm kunnen deze beoefend worden zonder initiatie, dus deze module is een uitstekende gelegenheid vrijblijvend kennis te maken met Tantra, en te ontdekken dat hoe deze meditatietraditie zowel in het verlengde ligt van Theravada en Mahayana, als deze sublimeert.

Als bijdrage in de kosten van het Maitreya Instituut vragen wij een donatie. Het aanbevolen bedrag voor deze donatie is €15 per les, inclusief de voorafgaande meditatie (van 19.00 - 20.00 uur). Voor mensen met een minimum inkomen bedraagt de aanbevolen donatie €10.

Deze lessen worden ook maandelijks achteraf als videopakketje aangeboden, voor een gereduceerd donatietarief van 7,50 per les. De drie lessen van september 2022 kunnen via deze link besteld worden.

Dit seizoen loopt van 8 september t/m 1 december, in totaal 13 lessen.

De hoogte van de aanbevolen donatie mag jouw deelname nooit in de weg staan! Als de genoemde tarieven een belemmering zijn voor je, kun je contact met ons opnemen via amsterdam@maitreya.nl.

Graag in het OPMERKINGENVELD BIJ DONATIEBETALING aangeven of je online of onsite wilt meedoen en indien onsite, op welke data.

 

 

Ga terug

08-09-2022 20:00

08-09-2022 21:30

Cursus

Amsterdam

Aanmelden