icon-dag-168MG icon-dag-7BP icon-dag-1 icon-dag-8GP icon-dag-9MP icon-dag-3 icon-dag-6OhB icon-dag-2 icon-dag-12T10 icon-dag-13T15 icon-dag-14T25 icon-dag-15T30 icon-dag-11T8 icon-dag-10TP icon-dag-4 icon-dag-5

Mahāyāna Vipassanā - Psychologie van Meditatie

Met Ven. Losang Gendun

 

Heb je de grenzen van mindfulness verkend en ben je benieuwd naar meer? Neem dan deel aan de doorlopende cursus Mahāyāna Vipassanā.
Meditatie en boeddhistische psychologie laten zien hoe onze waarneming en gevoelens worden bepaald door de verhaalstructuren van onze geest. We onderzoeken samen hoe de Jataka’s, de wedergeboorteverhalen van de Boeddha, er in de traditionele cultuur en praktijk op gericht zijn ons een fundamenteel gezondere manier van kijken aan te reiken. Voor de verwestering van het boeddhisme was dit een van de meest populaire onderwerpen van meditatie. Deze meditatie kan een fundamentele verschuiving teweegbrengen in het transcendente zien en weten. Bovendien blijken de verhalen vaak verfrissend actueel, inspirerend en ontspannend.

De les wordt voorafgegaan door een, ook los te volgen, begeleide meditatie van 19:00 - 19:45 uur.

 

Data & tijden: donderdagavonden, 3 september t/m 3 december 2020, 20.00 - 21.30 uur

 

Alle activiteiten worden online aangeboden. De meeste activiteiten kun je ook weer in het centrum bijwonen, maar het aantal plaatsen in corona-tijd is beperkt. We kunnen hooguit 10 personen op een veilige manier in de meditatieruimte accommoderen. Dus als je fysiek aanwezig wilt zijn: geef dit bij aanmelding door en we laten je weten of dit inderdaad mogelijk is.

Aanbevolen donatie als bijdrage in de kosten: € 3,50 voor de meditatie en € 15,- per les. Wil je aan beide meedoen, dan is de aanbevolen donatie € 15,- . Voor studenten en Stadpashouders: € 10,-.

Voor online lessen geldt in principe de helft van de bovengenoemde bedrag. Om het Maitreya Instituut door deze moeilijke tijden te helpen, zouden wij het op prijs stellen als je het reguliere donatietarief aanhoudt, omdat de vaste kosten voor het gebouw en levensonderhoud van onze leraren hetzelfde blijven.

 

Aanmelden voor de Zoomlink of deelnemen op locatie: amsterdam@maitreya.nl.

Ga terug

15-10-2020 20:00

15-10-2020 21:30

Cursus

Amsterdam