icon-dag-168MG icon-dag-7BP icon-dag-1 icon-dag-8GP icon-dag-9MP icon-dag-3 icon-dag-6OhB icon-dag-2 icon-dag-12T10 icon-dag-13T15 icon-dag-14T25 icon-dag-15T30 icon-dag-11T8 icon-dag-10TP icon-dag-4 icon-dag-5

Een poedja aanvragen

Een poedja is een ceremonie waarbij offergaven worden aangeboden en gebeden worden gereciteerd en gezongen. De gebeden hebben, zeker als ze samen worden gedaan, een krachtige energie en zijn weldadig voor de geest. Offergaven als bloemen en voedsel worden aangeboden als een symbolisch gebaar waarmee de kwaliteiten van de Boeddha worden uitgenodigd in ons leven. Bovendien is het een beoefening van vrijgevigheid. 

Woon je een poedja in het centrum bij dan ben je welkom om zelf offergaven mee te brengen maar je kunt ook een donatie doen: donaties zijn altijd welkom. Geen van beide is verplicht, maar zelfs de kleinste offergave vergroot al de kracht van je gebeden.

In het Maitreya Instituut worden maandelijks drie soorten poedja gedaan: de Goeroe poedja, de Medicijnboeddha poedja en de Tara poedja. Zie onze programmakalender voor details.

Toewijdingen
Aan het einde van een poedja geven we de verzamelde positieve energie een richting door middel van wensgebeden. Dit is de toewijding. Je kan toewijdingen aanvragen voor een specifiek doel of voor een persoon. Voor overledenen doen we toewijdingen gedurende 7 weken na de datum van overlijden. 

Klik hier om je toewijding door te geven. Deze aanvraag gaat naar onze beide locaties, Loenen en Amsterdam.

Goeroe poedja
Een Goeroe poedja is een poedja voor onze spirituele leraren, zoals Zijne Heiligheid de Dalai Lama. Door deze beoefening ontvangen we hun inspiratie. Dit helpt ons om ons innerlijk potentieel te ontwikkelen. Het Maitreya Instituut doet deze poedja op de 10e en 25ste van de Tibetaanse kalender, gecombineerd met tsog voor mensen met een Hoogste Yoga Tantra initiatie.

Medicijnboeddha poedja
De Medicijnboeddha poedja is vooral zeer krachtig voor hulp bij het genezen van ziekten, bij het zuiveren van negatief karma en om mensen te helpen die gestorven zijn. We doen deze poedja bij de volle maan en nieuwe maan: de 15e en 30ste van de Tibetaanse kalender.

"De beoefening van de Medicijnboeddha is niet alleen bedoeld voor genezing, het is ook bijzonder krachtig voor succes en het oplossen van allerlei problemen. Het doen van de Medicijnboeddha beoefening is goed voor iemand die is overleden, voor gezinsproblemen, voor iemand die ziek is, om geluk en vrijheid van lijden te verkrijgen, om een baan te vinden, succes in zaken etc." Lama Zopa Rinpoche

Tara poedja
De vrouwelijke boeddha Tara belichaamt de wijsheid en het mededogen van alle verlichte wezens. Tara poedja wordt geadviseerd voor het elimineren van obstakels die het verwerkelijken van onze wensen blokkeren, vooral onze wensen op het spirituele pad. Tarameditatie is een snelle weg tot succes. Deze poedja wordt op de achtste van de Tibetaanse kalendermaand gedaan.