Het Maitreya Instituut Loenen zoekt  per direct een medewerk(st)er financiële en cursusadministratie voor 24 uur per week: klik hier

 

icon-dag-168MG icon-dag-7BP icon-dag-1 icon-dag-8GP icon-dag-9MP icon-dag-3 icon-dag-6OhB icon-dag-2 icon-dag-12T10 icon-dag-13T15 icon-dag-14T25 icon-dag-15T30 icon-dag-11T8 icon-dag-10TP icon-dag-4 icon-dag-5

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilliger worden. Iets voor jou?

Lijkt het je leuk om in een gezellig en gemotiveerd team samen te werken? Vrijwilligers merken vaak dat het een gevoel van voldoening geeft om een praktische bijdrage te leveren aan het geluk van anderen. Bijvoorbeeld door te helpen in het centrum. Je ontmoet gelijkgestemden en krijgt de kans om ‘achter de schermen’ te kijken. 

Bovendien is het werken in een team van vrijwilligers een veilige omgeving om te oefenen met het in praktijk brengen van de Dharma. Bijvoorbeeld wanneer je een keer boos of teleurgesteld zou raken tijdens je vrijwilligerswerk, word je omringd door mensen die begrijpen hoe uitdagend het kan zijn om in zo’n situatie je geest te transformeren. In een reguliere werksituatie is het vaak lastiger om je Dharma-beoefening in praktijk te brengen. Met zo’n motivatie is het werken als vrijwilliger altijd boeiend en een unieke gelegenheid om te oefenen.

Je hoeft geen boeddhist te zijn om vrijwilliger te kunnen worden. Wel is het nodig dat je enige affiniteit voelt met het boeddhisme. Op deze manier kan je mooi ontdekken of het boeddhisme bij je past.

We hebben je nodig

Als boeddhistische organisatie met een ANBI status werken we zonder winstoogmerk. We vinden het erg belangrijk onze programma’s voor iedereen betaalbaar te houden. Het conferentiecentrum in Loenen is één van de middelen om dit te bereiken; alle winst die gemaakt wordt met het conferentiecentrum vloeit terug naar het boeddhistisch centrum. Echter zonder vrijwilligers zouden we niet kunnen blijven bestaan. Jouw hulp is daarom van grote betekenis.

Hoe werkt het?

In een gesprekje gaan we samen met jou op zoek naar taken die aansluiten bij je wensen, beschikbaarheid en je fysieke mogelijkheden. En jouw wensen moeten natuurlijk ook aansluiten bij de werkzaamheden die er nodig zijn. Zijn de taken naar beider tevredenheid vastgesteld, dan maken we een werkschema, afhankelijk van de tijd die je wilt en kunt besteden. Alles gaat dus in goed overleg.

Kom je op projectbasis werken of structureel voor één of meerdere dagen per week/maand dan stellen wij een vrijwilligersovereenkomst op.

We hanteren het motto: “vrijwillig maar niet vrijblijvend”. Dus afspraak is afspraak, want de gehele werkplanning wordt mede afgestemd op jouw inzet.

Wat vragen wij van jou?

Als je een gezonde dosis humor, een positieve instelling en werklust mee kan brengen ben je van harte welkom om je aan te melden als vrijwilliger. Tijdens je verblijf in het centrum  vragen wij je om je te houden aan de 5 basisregels(link) en de huisregels(link).

Wat kun je verwachten?

Voldoening. Inspiratie. Goede gesprekken. Lachen. Een familiegevoel.

Je ontvangt een handboek dat een goed beeld geeft van ons centrum en het boeddhisme. In Loenen worden koffie, thee en maaltijden je gratis aangeboden op de dagen dat je ons helpt. Overnachten in Loenen kan eventueel ook, maar dient wel eerst aangevraagd te worden. Het centrum is namelijk regelmatig volgeboekt met gasten. Verder bieden wij een gezellige en gemoedelijke sfeer met gezamenlijke pauzes en 1x per jaar een gezellig uitje.

Vacatures voor vrijwilligerswerk:

PR en/of Social Media (Maitreya Instituut Nederland)

Iemand - liefst met ervaring met social media - om het PR-team te versterken. Werkzaamheden kunnen zijn: het plaatsen van berichten over programma’s en evenementen van het MI op online agenda’s of andere social media platforms.

Tekstschrijvers (Maitreya Instituut Nederland)

Voor stukken voor de website en andere publicaties, zoals folders en brochures zoeken we één of meerdere personen die goed kunnen schrijven. Hierbij gaat het om het op de juiste manier verwoorden van wat we over willen brengen. Als schrijver maak je deel uit van een PR-team en werk je met mensen uit zowel Amsterdam als Loenen.

 

Websitebeheerder en/of -invoerder (Amsterdam)

Wij zoeken iemand die zich wil bekwamen in het CMS van deze nieuwe website en het helpen beheren. Dit houdt in het content zelf invoeren wanneer nodig, het actueel houden en bewaken ervan, dit alles natuurlijk in samenwerking met anderen. Omdat dit een grote klus kan zijn, zoeken we nog iemand om erbij te helpen, zodat het werk niet op de schouders van slechts één persoon ligt.

Projectbeheerder: Meditaties met gebarentaal  

Bij de start van onze ZOOM lessen is er een begin gemaakt om de meditaties toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden, door middel van gebaren vertolking. Is er iemand die dit baanbrekend project over wil nemen van degene die het opgestart heeft?

Werken in de tuin (Loenen)

We zoeken hulp voor tuinwerk, het liefst op woensdagen. Heb je interesse neem dan contact op met Paula via paulamatthijsse@gmail.com.

Hulp in de huishouding (Loenen)

We zoeken vrijwilligers voor maandelijks/halfjaarlijks en/of jaarlijks terugkerende werkzaamheden bijvoorbeeld ramen wassen, grote schoonmaak kamers, gordijnen wassen.

Ook zijn wij op zoek naar vrijwilligers die tijd hebben om structureel 1 à 2 dagen in de week te komen helpen. Heb je interesse neem dan contact op met Paula via paulamatthijsse@gmail.com

Handige klussers gezocht (Loenen)

Voor veel verschillende grote en kleine klussen, van tekeningen controleren tot schilderen of tegels leggen. Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers die tijd hebben om structureel 1 à 2 dagen in de week te komen helpen. Heb je interesse neem dan contact op met Brigitte via brigitte@maitreya.nl