icon-dag-168MG icon-dag-7BP icon-dag-1 icon-dag-8GP icon-dag-9MP icon-dag-3 icon-dag-6OhB icon-dag-2 icon-dag-12T10 icon-dag-13T15 icon-dag-14T25 icon-dag-15T30 icon-dag-11T8 icon-dag-10TP icon-dag-4 icon-dag-5

Samen doen

Boeddhisme doe je niet in je eentje! We leren net zoveel van elkaar als van een les of een boek. Naast cursussen, meditaties en retraites gebeuren er dan ook regelmatig allerlei andere gezamenlijke activiteiten in onze centra in Amsterdam en Loenen:

Poedja's (gebedsdiensten)

Op vijf maandelijkse dagen van de Tibetaanse kalender proberen we drie verschillende soorten poedja's te organiseren:

  • Tara Poedja (TP) op de 8ste, gericht op de vrouwelijke Boeddha Tara
  • Goeroe Poedja (GP) op de 10de en 25ste, gericht op de Goeroes oftewel de spirituele leraren
  • Medicijnboeddha Poedja (MP) op de 15de (volle maan) en 30ste (nieuwe maan) gericht op de Medicijnboeddha.

Daarnaast worden er op enkele speciale boeddhistische feestdagen ook poedja's georganiseerd. Deze dagen kun je terugvinden in de Programmakalender
Zie ook: Wat is een Poedja?, en Een Poedja aanvragen

Soetra recitaties 

Soetra's zijn traditionele teksten met de leringen van de Boeddha. Wanneer deze gezamenlijk gereciteerd worden ontstaat er een sterke positieve energie en gunstige indrukken in onze geest.
De Golden Light Sutra (Soetra van het Gouden Licht) wordt regelmatig in het Engels gereciteerd op zondagen in Amsterdam, zie de Programmakalender
Zie ook: Wat is een Soetra recitatie?.

Dierenritueel

Met dit ritueel zegenen we van de dood geredde dieren en huisdieren, waarbij negatief karma van de dieren gezuiverd wordt en positieve indrukken op hun bewustzijnsstroom worden geplaatst. 
Dit ritueel wordt op enkele dagen in het jaar gedaan in Amsterdam en Loenen, zie de Programmakalender.
Zie ook: Dierenwelzijn en het dierenritueel (pdf) en Het dierenritueel (pdf)

Mantra's rollen

Mantra's zijn een soort traditionele gebeden in het Sanskriet. Gedrukt op papier en opgerold worden ze traditioneel gebruikt om bijv. boeddhabeelden en gebedswielen mee te vullen. Het maken van mantrarolletjes is heel zorgvuldig werk, en in Amsterdam kun je het regelmatig op zondagen onder begeleiding samen leren en doen, zie de Programmakalender.
Zie ook  Instructies voor het maken van Mantrarolletjes.

Tuinwerk

Het centrum in Loenen heeft een grote tuin. We onderhouden deze tuin met vrijwilligers, en er worden regelmatig tuindagen georganiseerd op zaterdagen, zie de Programmakalender.

Calendar events: Ritual