icon-dag-168MG icon-dag-7BP icon-dag-1 icon-dag-8GP icon-dag-9MP icon-dag-3 icon-dag-6OhB icon-dag-2 icon-dag-12T10 icon-dag-13T15 icon-dag-14T25 icon-dag-15T30 icon-dag-11T8 icon-dag-10TP icon-dag-4 icon-dag-5

Algemene donatie aan het Maitreya Instituut

Algemeen

Het Maitreya Instituut heeft de ANBI status. Dat betekent dat alle donaties aan het Maitreya Instituut onder voorwaarden kunnen worden opgevoerd als aftrekposten van de inkomstenbelasting.

Deze voorwaarden kunnen individueel verschillen (denk bijvoorbeeld aan de hoogte van het inkomen), de belastingdienst kan daarover informatie verschaffen.

Deze voorwaarden gelden niet wanneer je gebruik maakt van de mogelijkheid om een donatie voor minimaal 5 jaar vast te leggen: dan is het hele bedrag aftrekbaar. Hierbij is het noodzakelijk een overeenkomst te tekenen en een machtiging voor incasso af te geven. We helpen je graag verder met meer informatie en advies. Neem hiervoor contact op met ons.

Doneren in natura

Soms is het gewoon fijn om een heel directe en praktische bijdrage te kunnen leveren, misschien wel met dingen waar je zelf 'iets mee hebt'. Wij zijn blij met deze goede gaven en hebben een lijst met artikelen waar we heel erg mee zouden zijn geholpen! 

Speciale fondsen

Naast een vaste donatie, een donatie in diensten of goederen of vrijwilligerswerk, zijn er nog andere manieren om het Maitreya Instituut en de FPMT te steunen. Er zijn verschillende fondsen die diverse activiteiten of mensen ondersteunen: mogelijk is er een fonds bij waar jouw hart ligt.

Fondsen Maitreya Instituut

  • Het Maitreya Geshefonds: dit fonds is bestemd voor verblijf en levensonderhoud van de vaste leraar/leraren van het Maitreya Instituut. Omdat boeddhistisch onderricht altijd gratis is, worden deze kosten nooit meegenomen in de berekening van de donatie voor een cursus;
  • Het Maitreya Sanghafonds: dit fonds is bestemd voor alle nonnen en monniken die zich inzetten voor het Maitreya Instituut;
  • Het Maitreya Lotusfonds:dit fonds is bestemd voor het onderhoud van onze locatie in Loenen;
  • Het Maitreya Studiefonds voor minder draagkrachtige studenten: dit fonds is bestemd voor het toegankelijk houden van de dharmalessen voor iedereen, ook voor mensen met een kleine beurs;
  • Het Maitreya Stupafonds: dit fonds is bestemd voor de bouw van de grote Stupa in Loenen. Inmiddels is gestart met de inzameling van materialen en objecten voor de vulling. Kijk voor meer informatie onder het kopje "nieuws".
  • Lang Leven Poedja’s: dit zijn fondsen bestemd voor leraren zoals Zijne Heiligheid de Dalai Lama en Lama Zopa Rinpoche.

FPMT-fondsen

  • Het Maitreya Project: dit fonds is bestemd voor de bouw van een groot Boeddha Maitreyabeeld in Kushinagar (India), een monument van liefdevolle vriendelijkheid en vrede. (Zie voor meer informatie: Maitreya Buddha Project)
  • Een ander FPMT-fonds: zie https://fpmt.org/projects/make-a-donation/ voor de complete lijst van FPMT-fondsen. Donaties aan FPMT-fondsen kun je zelf rechtstreeks doen of via het Maitreya Instituut.

Structurele en eenmalige donaties aan deze fondsen zijn altijd welkom!

Klik hier voor doneren of mail ons op donaties@maitreya.nl.